Kom helemaal tot rust in wellness

Na inspanning, hoort 100% ontspanning. Na je training kun je, als sporter van BodyVision, gratis ontspannen in de sauna van de BodyVision. 

 

Sauna 

In de sauna van BodyVision kun je na een training heerlijk tot rust komen. Er is een vaste volgorde van handelen die we "routing" noemen. Omdat hygiëne in de sauna erg belangrijk is, dien je vooraf eerst een douche nemen. De sauna is een houten cabine met een temperatuur tussen de 70 en 100 graden Celsius en met een lage luchtvochtigheid. Er zijn meerdere verdiepingen. Hoe hoger, hoe warmer. Denk eraan altijd op een badlaken te gaan zitten omwille van de hygiëne. Zorg ervoor dat je benen op dezelfde bank zijn als je zitvlak. Zo word je lichaam aan geen te grote hoogte- en dus ook temperatuurverschillen blootgesteld. Blijf rustig 8 tot 15 minuten zitten en laat de warmte over je heen komen.

Bij het verlaten van de saunacabine kan je het best niet direct onder de douche gaan. Je laat de longen eerst wat zuurstof opnemen voor het afkoelen van de luchtwegen en dit door extra diep te gaan ademen. De koud water douche en/of de sauna-emmer geven extra afkoeling. Daarna goed afdrogen en minstens 10 à 15 minuten in de relaxzetels ontspannen.

 

Infraroodcabine 

De straling en warmte van de infrarood sauna heeft een voordelige werking op de gezondheid. Het verbetert het afweersysteem, helpt bij spier- en gewrichtsaandoeningen en vermindert klachten van huidaandoeningen zoals acne en psoriasis.